Sushi uddeler bankekød til pølsevognen

Pølsemænd trues af sunde alternativer.

Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup/Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når danskerne skal ud i byen i frokostpausen for at finde et måltid mad, lægger de hellere vejen forbi en sushirestaurant eller shawarmabar end en pølsevogn. Det skriver Ugebrevet A4.

Faktisk er der nu flere sushirestauranter end pølsevogne i København.

- Det er i høj grad pølsevognenes egen skyld. Det er nødvendigt at højne kvaliteten meget, men branchen har undladt at forny sig og er derfor blevet overhalet indenom. Mange, både pølsemænd og vores leverandører, er smaskkonservative og bange for udvikling, erkender John Michael Jensen, stifter af den nye forening National Hotdogdag, over for A4.

Han mener, at pølsemændene skal forsøge at følge bedre med tiden. Der skal mere fiberrigt brød og flere fedtfattige pølser ind i sortimentet, hvis pølsevognene skal vende udviklingen.