Superinvestor: Nej til grådighed

Lige inden boblen brast, nåede han at sælge sin hedge fond og score mange millioner kroner. I dag gør en af Danmarks mest succesfulde finansfolk, Lars Kroijer, op med finansbranchens grådighed.

Lars Kroijer Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Han tændte julelys i investorernes øjne og forvaltede en milliardformue, hvilket han selv tjente millioner på. Men i en ny bog fortæller danskeren Lars Kroijer om sandheden bag forhænget i den internationale højfinans og gør op med en kultur drevet af grådighed, som tager sig godt betalt for at forsøge at slå udviklingen i finansmarkederne – selv om al erfaring viser, at det ikke kan lade sig gøre.

I 2002 lancerede Lars Kroijer en hedgefond i London opkaldt efter sin hjemby, Holte. På det tidspunkt, og i dag, er »hedge fonde« noget, som kan få granvoksne og professionelle investorer til at opføre sig som små børn juleaften i forventning om afkast næsten uden risiko.

Læs også: Hedgefond-chef tror usikkerhed vil komme igen

Hedge fonde lover nemlig typisk, at de kan levere et stabilt årligt afkast med lav risiko. Og det lyder jo besnærende.

I en ny bog udgivet af Financial Times, »Money Mavericks – Confessions of a Hedge Fund Manager«, fortæller han om sin tid som hedge fond-forvalter, både op- og nedturene, og om hvordan en af de mest lukkede dele af finansverdenen fungerer.

Og han lægger ikke fingrene imellem.

LÆS HELE ARTIKLEN I BUSINESS SØNDAG