Studenten begejstret

20-årige Adam Nyborg blev student i år fra Mariagerfjord Gymnasium – han er ikke et øjeblik i tvivl om, han vil være ingeniør.

Læs mere
Fold sammen

Han blev student 26. juni fra Mariagerfjord Gymnasium.

Lige nu arbejder han i frugt- og grøntafdelingen i det lokale SuperBest supermarked i Hobro. Drømmen er dog at supplere jobbet med mere studierelevant arbejde i løbet af sabbatåret.

Adam Nyborg, som han hedder, ved nemlig godt, hvad han vil være: Ingeniør.

Derfor har han lagt billet ind på et deltidsjob hos den lokale virksomhed SpaceCom via en uopfordret ansøgning.

Virksomheden har han et indgående kendskab til, for Adam Nyborg er én af de elever, der har nydt godt af gymnasiets tætte samarbejde med den lokale virksomhed.

Samarbejdet blev indledt allerede i 1. g, da klassen besøgte SpaceCom, hvor de fik et indblik i, hvordan de naturvidenskabelige fag anvendes i hverdagen. Omvendt fik SpaceComs medarbejdere et indtryk af, hvordan undervisningen på gymnasiet foregår.

Besøget var inspirerende, men også skræmmende, husker Adam Nyborg.

Læs også:
Uddannelser og erhvervsliv matcher bedre
Kabalen går op i Hobro

- Vi blev godt modtaget, men da vi kom til det punkt, hvor vi skulle have et konkret indblik i, hvordan ingeniørerne anvender fysikken og matematikken i deres udviklingsarbejde var det mere, end vi kunne kapere. Det vidste medarbejderne godt, men de tilføjede blot, at vi ville forstå det, når vi kom i 2. og 3.g, og så blev det pludselig meget spændende, forklarer han.

Pingpong-samarbejdet fortsatte i 2. g, hvor to ledende medarbejdere fra SpaceCom flere gange har besøgt gymnasiet for at tage del i undervisningen.

Adam Nyborg og en klasse-kammerat har også trukket på virksomhedens faciliteter, da de skulle skrive projekt.

Som undervisningsmodel har SpaceCom været en stor gevinst, mener den nybagte student.

- Det er sjovt og lærerigt, at vi direkte kan se, hvordan vi kan anvende det, vi lærer, når vi engang er nået videre. Jeg håber for de kommende elever, at samarbejdet vil fortsætte, siger Adam Nyborg, der ved eksamen hentede topkarakterer i matematik og fysik.

Læs også:
Uddannelser og erhvervsliv matcher bedre
Kabalen går op i Hobro