Stort kontrolsvigt i hvidvasksag til milliarder

Erhvervsstyrelsen har været på kontrolbesøg hos en kvinde, der nu er sigtet for at have hjulpet med hvidvask for milliarder.

Ved Retten på Frederiksberg kører i øjeblikket en sag om hvidvask i milliardstørrelsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En litauisk kvinde er sigtet for at have hvidvasket 30 mia. kr. gennem mere end 50 danske kommanditselskaber med konti i Danske Banks estiske filial. Nu viser det sig, at kvinden tidligere er blevet blåstemplet af de danske kontrolmyndigheder. Det skriver Børsen.

Det var i 2013, at Erhvervsstyrelsen på et kontrolbesøg godkendte kvindens aktiviteter. Erhvervsstyrelsens inspektion i forhold til hvidvask foregik i en virksomhed, hvor kvinden var administrerende direktør.

Børsen har fået aktindsigt i en retsbog fra Retten på Frederiksberg, og heraf fremgår det, at Bagmandspolitiet sigter kvinden for at have hvidvasket milliarder af kroner i en periode fra 23. december 2008 og knap syv et halvt år frem.

De ulovlige aktiviteter, der fandt sted på en adresse tæt på Christiansborg, var således begyndt, flere år før hun blev godkendt af Erhvervsstyrelsen.

Ifølge Børsen sigter politiet også en litauisk håndværker. Han skulle have fungeret som stråmandsdirektør i mere end 100 selskaber. Kvinden nægter sig skyldig. Mandens forsvarer ønsker ikke at oplyse, hvordan han forholder sig til sigtelsen.