Stort fald i bøder på Wall Street

Stort fald i bøder på Wall Street  / AFP PHOTO / Don Emmert Fold sammen
Læs mere
Foto: DON EMMERT

Ifølge ny analyse, lavet af Wall Street Journal, er der blevet pålagt langt lavere bøder til firmaer og enkeltpersoner på Wall Street i de første seks måneder af præsident Trumps regeringstid, end der blev givet under den samme periode under den tidligere præsident Obamas administration.

Det skriver Wall Street Journal.

Beløbet på bøderne, udstedt af the Securities and Exchange Commission, the Commodity Futures Trading Commission (CFTC), og the Financial Industry Regulatory Authority, var nede med næsten to tredjedele, sammenlignet med beløbet under samme periode sidste år.

Ifølge Wall Street journal, sætter de lave beløb regulatorerne på kurs mod at nå det laveste årlige beløb på bøder siden 2010.

Advokater peger som en medvirkende årsag til de lavere bøder på en mere erhvervsvenlig indstilling hos regulatorerne under Trump-administrationen og afvikling af sagerne fra finanskrisen.

Ifølge James McDonald, der er håndhævelseschef for CFTC, er variationer i bøderegnskabet fra år til år dog normalt og ikke en indikation på, at regulatorerne har slækket på kravene til virksomhederne.

»Det er ikke en indikation på en ændret bestræbelse på at bruge alle midler på at retsforfølge lovovertrædende firmaer og individer for at bevare markedsintegritet og beskytte kunder,« siger James McDonald til Wall Street Journal.