Storm om Nordsøolien fortsætter og brasiliansk milliardær med lange fingre

Det tyske olieselskab Wintershall er på udkig efter flere oliefelter i Nordsøen, men de er meget dyre at hente op, og beskatningen gør det mindre attraktivt. Foto: PR
Læs mere
Fold sammen

Godmorgen

Balladen om rammevilkårene for olien i Nordsøen fortsætter. I sidste uge var det Mærsk, som sendte en advarsel til den danske sat. Nu er det tyske Wintershall, der ikke mener, at de faktiske forhold i Nordsøen står mål med de rammer, som staten giver olieselskaberne. Dermed er Wintershall på linje med Maersk Oil.

Den danske økonomi er på vej ind i et opsving, og derfor vil det i den kommende tid være bedre at være aktionær i et pengeinstitut end at være garant. Det siger Lars Petersson, adm. direktør i Sparekassen Sjælland, der børsnoteres i denne uge.

Den brasilianske milliardær André Esteves smider nu både sin formandspost og topchefstilling i den store sydamerikanske investeringsbank BTG Pactual. Milliardæren ligner endnu en prominent brasilianer med fingrene alt for langt nede i nationens store korruptionsskandale.

Et af Danmarks mest hæderkronede designhuse, Jacob Jensen Design, har sat gang i en større transformation af virksomheden. I spidsen for forandringen står Timothy Jacob Jensen, der nu betegner virksomheden som »en 57 år gammel start-up«.

Verdens største passagerfly, Airbus A380 får i dag en dagligdag i Københavns Lufthavn. Det er flyselskabet Emirates, der sætter A380eren ind på ruten mellem København og Dubai. Læs om dagens øvrige begivenheder her.

Med ønsket om en god dag

Morten Thorborg Jasper