Store udbydere vinder på fryns

TDC skovler i dag penge ind på, at danske lønmodtagere kan få skatterabat til bredbånds internet.

TDC er landets absolut største udbyder af internet herhjemme og det er bredbånd internet der er blandt de meget udbredte former for fryns til private. Det samme kan man sige om PCerne, hvor HP i dag er landets største PC-mærke efter Dell er blevet banket gule og blå herhjemme. Dermed lægger de to store spillere sig direkte i slipstrømmen i den debat, der kontinuerligt kører om, at offentligt ansatte i Staten skal have adgang til samme former for fryns som privatansatte.

Og i dag sker der allerede en del i markedet med kommunalt ansatte der får bredbånd finansieret som en del af lønnen.

Hos TDC ser Søren Jensen, vicedirektør, i dag medarbejderbredbånd som en helt naturlig del af medarbejderes dagligdag.

- Det er blevet voldsomt udbredt og hvor det før var til vidensmedarbejdere som en del af det, at kunne arbejde hele døgnet, når det passede medarbejderne, så er det i dag til medarbejdere bredt. Vi har netop indgået en aftale med Post Danmark og FDB.

Skal tusinder af ansatte i kommunerne have adgang til medarbejderbredbånd, vil kasseapparatet køre igen i TDC. For tallene fra TDC viser, ifølge Søren Jensen, at medarbejdere, der har skattefar med i hånden når der skal betales, køber dobbelt så meget som folk uden den mulighed.

Hvor man måske køber en netforbindelse til 150 kr. om måneden, køber folk med medarbejderbredbånd for 300 kroner i stedet med markant højere hastighed. Nettoudgiften er så stadig 150 kr. men for TDC giver det dobbelt omsætning.

Hos HP, der er verdens største på PCer i dag, er Lasse Sørensen, markedschef for PC-markedet, glad for, at kommunerne i stigende grad bruger PCere til at fastholde medarbejderne.

- Da den nuværende PC-ordning blev indført i 2002, var det en stramning af en tidligere meget liberal ordning. Men siden er ledigheden faldet kraftigt og kommunerne skal, ligesom de private virksomheder, fastholde folk. Derfor er de begyndt at tilbyde bredbånd og PCer. Det er blandt kommunerne, vi ser stigningen i dag,« siger Lasse Sørensen.

Han fortæller, at medarbejderordningerne udgør 10-15 procent af salget til forbrugerne, hvor de har ligget på 30 procent før 2002.