Store regnskaber og en sjælden dansk børsnotering

Foto: Thomas Lekfeldt

Godmorgen

Velkommen til en heftig dag med store regnskaber og noget så sjældent som en dansk børsnotering. Læs om dagens mange begivenheder her og følg løbende med på Business.dk i løbet af dagen.

De økonomiske vismænd har netop udsendt en prognose, hvori de skærer ned for forventningerne til udviklingen i den danske økonomi, men næste år vender opsvinget tilbage. Dansk Erhverv mener, at vismændene er alt for optimistiske i deres syn på dansk økonomi. Arbejderbevægelsens Erhvervsråd er mindre kritisk.

Og når vi er ved økonomien, er det værd at se på det store billede. Tandhjulene i verdens økonomi er nemlig igen ved at gå ned i tempo, og frygten for en ny periode med lavkonjunktur får investorerne til at smide aktier over bord. Lige nu savner alle solide pejlemærker.

Et sted hvor optimisme hersker og selvtilliden er i top, er hos Anders Colding Friis efter knap et år i direktørstolen i Pandora. Selv om usikkerheden om verdens­økonomien og aktiemarkederne vokser, bekymrer det ikke smykkechefen synderligt. Pandora synes at have ramt en ny vækstbølge verden over.

Et andet sted i dansk erhvervsliv er stemningen mere trykket. Den kommende formand i Foreningen Nykredit, Nina Smith, der repræsenterer flere hundredtusinde Nykredit-kunder, kan se frem til et stormfuldt repræsentantskabsmøde, hvor Nykredit-medlemmerne skal sige ja eller nej til en børsnotering af Nykredit.

Med ønsket om en fremragende dag

Morten Thorborg Jasper

Jourhavende, Business.dk