Storbank spår yderligere 30 procents fald i olieprisen

Prisen for en tønde olie er mere end halveret siden juni, men der er mere i vente. Prisen kan falde til 35 dollar, før bunden er nået, vurderer Bank of America-Merril Lynch.

Olieprisen er halveret siden juni, men kan falde yderligere 30 pct. før bunden er nået. Fold sammen
Læs mere
Foto: Carlos Garcia Rawlins
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Olieprisens frie fald vil fortsætte, vurderer en række amerikanske storbanker. Siden juni er olieprisen halveret og ligger lige nu for nordsøoliens vedkommende på 51,06 dollar. Men den kan stadig falde yderligere 30 procent, advarer amerikanske banker.

Storbanken Bank of America Merrill Lynch vurderede i en analyse onsdag, at olieprisen kan falde til 35 dollar, før bunden er nået. Det vil i så fald være det laveste niveau siden 2004.

For at standse prisfaldet må kartellet af olieproducerende lande, OPEC, skrue ned for produktionen eller efterspørgslen øges. Men ingen af de scanarier er særligt sandsynlige, skriver Bank of Americas råvarestrateg. Først når olieprisen ender omkring 35 dollar, kan Saudi-Arabien blive tvunget til at reducere produktionen.

Saudi-Arabiens magtfulde olieminister Ali Naimi har indtil videre slået fast, at ørkenlandet ikke har tænkt sig at ændre ved produktionen, men vil tilbageerobre markedsandele, uanset hvor lav olieprisen bliver.

»Om den falder til 20, 40, 50 eller 60 dollar, det er irrelevant,« sagde han i et interview med Middle East Economic Survey i december.