Stor succes for ny minibørs

Aktiehandel. Både virksomheder og investorer har taget First North til sig. Omsætningen har passeret 100 mio. kr. på mindre end et halvt år.

Minibørsen First North, der er etableret som et af hovedpunkterne i regeringens højt profilerede handlingsplan for mere risikovillig kapital, har fået en flyvende start på tilværelsen.

Både virksomheder, rådgivere og børsmæglere har flokkedes om aktiemarkedspladsen siden åbningen i december 2005, og nu kan det konstateres, at også investorerne har taget First North til sig.

Således har den samlede omsætning på First North, som drives af Københavns Fondsbørs, allerede nu passeret 100 mio. kr.

- Vi kan med stor glæde konstatere, at handlen fra starten har været stor. Det er faktisk lidt overraskende for os, at vi allerede har nået en så flot omsætning, siger Carsten Borring, chef for First North, der primært forklarer udviklingen med en generel interesse for aktiehandel.

Computerspil baner vejenFirst North kan især takke computerspilfirmaet Deadline Games for den store omsætning. Der er omsat aktier for 95 mio. kr. alene i Deadline Games, mens det andet selskab på First North, biotekselskabet Aresa, kun har tiltrukket handel for godt fem mio. kr.

Skærende kontrastUdviklingen på First North står i skærende kontrast til de store problemer, som landets anden børs for mindre virksomheder, Dansk AMP, har haft med at tiltrække investorer.

Selv fem år efter etableringen i 1998 var den årlige omsætning på Dansk AMP kun på 45 mio. kr.

I år er der indtil videre omsat for cirka 388 mio. kr., men heraf er de omtrent 363 mio. kr. handel med aktier i Rella Holding, som efter planen forlader internetbørsen til fordel for fondsbørsen indenfor en måneds tid.

Hos Dansk AMP, der i øjeblikket har 15 selskaber noteret, glæder man sig over udviklingen hos konkurrenten.

- Det er en flot start, og vi kan kun ønske First North tillykke. Forhåbentlig vil interessen brede sig og sparke endnu mere til udviklingen af den danske aktiekultur, hvilket også kan komme os til gode, konstaterer administrerende direktør Søren Thestrup fra Dansk AMP.

Med den høje omsætning og de selskaber, der er noteret og dem, som er på vej på First North, er minibørsen allerede er godt på vej til at opfylde sit formål som kapitalkilde for mindre vækstorienterede virksomheder.

I skrivende stund arbejder tre virksomheder med konkrete planer for optagelse på First North.