Stor sandsynlighed for amerikansk recession

Verdens største økonomi er med meget stor sandsynlighed på vej ind i en recession.

Alm. Brand Henton skriver i en analyse, at der er 80 pct. sandsynlighed for, at den amerikanske økonomi står over for en langvarig periode med recession. Samtidig skriver fondsmæglerselskabet, at de aktuelle og lidt for optimistiske udmeldinger fra økonomerne, bør give anledning til skepsis.

- Når vi er en smule skeptiske, så skyldes det, at økonomerne undsiger og bortforklarer de recessionssignaler, der er i den økonomiske udvikling. Det er også lidt underligt, at de alle generelt mener det samme. Kun et fåtal af økonomerne forecaster recessionen i USA, skriver analytiker Svend J. Jensen fra Alm.

Brand Henton.

Hvornår recessionen slår igennem er noget mere usikkert. Men Svend J. Jensen mener, at der er tegn på, at den aktuelle optrend er svagt aftagende - hvilket er en advarsel om, at en vendingsfase er på vej.

Udviklingen inden for byggesektoren kommer til at afgøre, hvor dyb recessionen bliver. I øjeblikket er der en svag udvikling i det kommercielle byggeri i USA. En svækkelse, som først lige er begyndt, og som kan risikere at blive langt større, mener Alm.

Brand Henton. Derfor vurderer Svend J. Jensen, at riskikoen for en langvarig og dyb recession bestemt er tilstede.

RB-Børsen