Største olielagre i 80 år giver faldende priser

En stigning i de amerikanske olielagre til det højeste niveau i mere end otte årtier fortsætter torsdag med at lægge pres på oliepriserne.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Faldet sker før klodens største olieproducenter mødes i weekenden i Doha for blandt andet at diskutere en fastfrysning af produktionen.

Det skriver Bloomberg News.

Amerikanske oliefutures taber på børsen i New York op til 1,5 pct., efter at være faldet med 1 pct. onsdag. Faldene kommer som reaktion på tal, der viser at olielagrene i sidste uge steg med 6,6 mio. tønder. Det bringer de samlede lagrer op til 536,5 mio. tønder, hvilket, ifølge data fra den amerikanske regering, er det højeste niveau siden 1930.

Springet i lagrene blev højere end alle ni estimater som Bloomberg News havde indsamlet i en undersøgelse og lægger nu pres på lederne fra de største olieproducerende lande, der mødes skal mødes i Doha 17. april.

- Doha er en nøglebegivenheden, der hænger over markedet. Selv hvis der kommer en aftale, er der tvivl om, hvorvidt den bliver overholdt. Potentialet for længerevarende prisstigninger er begrænset, mens lagrene er så høje, siger Michael McCarthy, der er chefstrateg hos CMC Markets i Sydney, til Bloomberg News.

Prisen på en tønde Brent-olie ligger torsdag morgen på 43,58 dollar mod 44,68 onsdag klokken 17 - et fald på 2,46 pct.

Den amerikanske referenceolie WTI falder ligeledes i pris og ligger torsdag morgen på 41,22 dollar per tønde mod 42,08 onsdag klokken 17, hvilket er et fald på 2,04 pct.

Prisen på guld ligger torsdag morgen på 1233,86 dollar per troy ounce, hvilket er et fald på 1,14 pct. siden onsdag klokken 17, hvor den lå i 1248,08 dollar. Som tredje råvare i rækken falder kobberprisen ligeledes til 4821,5 dollar per metrisk ton, hvilket er et fald på 0,18 pct.