Stjerneadvokat accepterer bøde

Den kendte erhvervsadvokat N.E. Nielsen betaler bøde i sag om overtrædelse af god advokatskik. Han betaler bøden på 75.000 kroner. (Opdateret)

Læs mere
Fold sammen
Advokat Niels Erik Nielsen betaler den bøde, som Advokatnævnet har givet ham for at overtræde de etiske regler for advokater i den såkaldte Junkerssag. Den kendte advokat har dermed valgt ikke at anke Advokatnævnets kendelse. Det oplyser Advokatfirmaet Bech-Bruun.

Sagen drejer sig helt kort om N.E. Nielsens rolle i forbindelse med salget af gulvproducenten Junckers tilbage i 2004. Den århusianske byggematador Mogens de Linde og fabrikant Lorentz Jørgensen ville købe Junckers, og Bech-Bruun, som N.E. Nielsen er partner i, repræsenterede fra slutningen af 2003 til starten af 2004 Mogens de Linde og Lorentz Jørgensen i et konsortium i et forsøg på at erhverve aktiemajoriteten i gulvproducenten.

Men advokatfirmaet var imidlertid også advokat for kapitalfonden Axcel i en række sager, og derfor ville Axcel midt i februar 2004 vide, om Bech-Bruun kunne repræsentere selskabet i forbindelse med dets forsøg på at erhverve aktiemajoriteten i gulvproducenten. Til det svarede N.E. Nielsen nej - men han blev alligevel kontaktet af folkene i Axcel.

Advokatnævnet vurderede i juni, at N.E. Nielsen på særdeles grov vis overtrådte regler i retsplejeloven om god advokatskik. Og derfor blev han straffet med en bøde på 75.000 kroner.

Managing partner i Bech-Bruun Randi Bach Poulsen siger, at man i firmaet ser med stor alvor på sagen. Hun understreger, at en tilsvarende sag ikke kunne opstå hos Bech-Bruun i dag.

For at undgå interessekonflikter og dobbeltroller etablerede Bech-Bruun for nogle år siden et konfliktudvalg, der i tvivlstilfælde tager stilling til, om en given sag udgør en risiko i forhold til de advokatetiske regler. Det er udvalgets klare mandat at afvise sager ved den mindste tvivl om risiko for konflikt.

Sagen får ikke konsekvenser for N.E. Nielsens status som partner i Bech-Bruun. Allerede i marts 2004 forholdt den daværende bestyrelse sig til sagen - og sagen har hermed haft de konsekvenser, den skulle have, oplyser Bech-Bruun.

/ritzau/