Staten tabte sag om skat af udbytte

En række virksomheder kan nu kræve store millionbeløb tilbage fra skattevæsenet, som uretmæssigt har stemplet udbyttebetalinger efter aktieombytning som skattepligtige.

Mange danske virksomheder har fået et ulovligt rap over fingrene fra skattevæsnet, og står nu til at få millioner retur, skriver Børsen.

Det er konsekvensen af en sag fra EF-Domstolen, som Danmark tabte. Skatteminister Kristian Jensen (V) er som minimum nødt til at lave praksis om og måske også dele af lovgivningen, vurderer eksperter. Fremover skal båndene løsnes, så skattefri aktieombytninger, der efterfølges af store udbyttebetalinger, ikke længere bliver stemplet som en skattepligtige og udløser et skattesmæk.

Sagen er særligt uheldig for skatteministeren, fordi skattevæsnet har fulgt den ulovlige praksis i flere år. Faktisk har myndighederne trukket skattekortet hver gang, der bliver udloddet store udbytter inden for tre år efter omstruktureringen.

- Der er en række sager, hvor der er udloddet udbytte, der overstiger årets overskud, og hvor det har udløst skat. De virksomheder kan nu få genoptaget deres sager og få penge tilbage. Og det kan være ret så store millionbeløb, der er i spil, siger Søren Hansen, skattepartner i revisionsfirmaet PricewaterhouceCoopers.

Kilde: Børsen