Start på en frisk til nytår

Virksomheder prøver at tage så mange af de nødvendige drøje hug i 2009, så de er klar til en frisk start næste år.

Læs mere
Fold sammen
Gid det dog snart var forbi.  Sådan har mange virksomheder det med året 2009. Året bliver nemlig brugt til alle hårde, men nødvendige tilpasninger af økonomien og ikke mindst til at få skåret bemandingen ned. Det skriver Dagbladet Børsen.

 Og opgaven er klar: Virksomhederne skal stå så stærkt, at ledelsen igen kan vise ejerne fremgang og overskud i 2010. Sådan lyder vurderingen fra en række eksperter, der følger virksomhedernes forsøg på at klare sig fri af krisen.

- Mit indtryk er, at mange virksomheder tager et ordentlig hug her i 2009 og starter på en frisk næste år, siger partner i revisions-firmaet Ernst & Young, Kim Köhler til Børsen og fortsætter:

- Mit indtryk er, at man i mange virksomheder regnskabsmæssigt gearer sig til et 2010, der skal være uden de store overraskelser. Derfor får man taget et ordentligt hug nu, siger Kim Köhler.

Hos Håndværksrådet venter Mads Engberg, chefanalytiker, at striben af besparelser og omstruktureringer i virksomhederne bærer frugt.

- Mange virksomheder har allerede skåret. Mange steder er de nødvendige tilpasninger gennemført. Man har gjort, hvad man kunne i håb om, at det går fremad i det nye år.