»Stærk sandsynlighed« for Norwegian-strejke

Ifølge Norges pilotorganisation er det meget sandsynligt, at Norwegian-piloter går i strejke ved midnat.

Foto: Bax Lindhardt. Hvis det ikke lykkes lavprisflyselskabet Norwegian at få løst en strid med piloterne om en fælles lønaftale inden midnat søndag, så nedlægger selskabets piloter arbejdet.
Læs mere
Fold sammen

110 danske Norwegian-piloter er klar til at strejke, hvis piloterne og den norske arbejdsgiverforening NHO Luftfart ikke bliver enige om en ny overenskomst inden klokken 24 søndag. Og skal man tro piloternes organisation i Norge, Parat Luftfart, er der »stærk sandsynlighed« for en strejke. Det skriver check-in.dk.

Bliver parterne ikke enige inden søndag er omme, vil Parat Luftfart udtage 620 piloter fra Norge, Danmark og Sverige til strejke, og i Danmark vil 110 piloter kunne blive omfattet.

Parterne har hele weekenden forhandlet, og efterhånden som deadline søndag nærmede sig begyndte Norwegian at forberede sig på en mandag med strejkende piloter:

»Der udarbejdes i disse timer et nødtrafikprogram, der vil træde i kraft, hvis det mod forventning ikke lykkes at opnå enighed om en aftale,« fortæller Norwegians presse- og markedschef, Johan Bisgaard Larsen, til check-in.dk.

Fra Københavns Lufthavn vil det særligt være ruterne til Oslo og Stockholm, som vil blive påvirket af en strejke, fortæller Johan Bisgaard Larsen, men også indenrigsruten til Aalborg kan blive berørt. Piloterne på ruter til Spanien, Finland og Storbritannien og på langdistanceflyvningerne til Bangkok og New York er ansat på andre vilkår, og de bliver derfor ikke berørt af konflikten.

På de skandinaviske ruter vil få piloter flyve, og dermed bliver store dele af Norwegians trafik ramt. Der er dog nogle piloter, som ikke er organiseret i Norwegian Pilot Union, som ifølge flyselskabet vil kunne flyve:

»Der er piloter, der ikke er med i pilotforeningen, der vil kunne flyve i tilfælde af en strejke,« siger Johan Bisgaard Larsen til check-in.dk.