Stadig job trods ledighed

Der var job til godt 8000 ledige af 12.000, som kom på dagpenge, i den anden uge af januar. Det viser tal fra Arbejdsmarkedsstyrelsen.

Læs mere
Fold sammen
Alt ser ikke håbløst ud, selv om ledigheden er steget voldsomt. To af tre, som blev ledige i årets anden uge, havde arbejdet kortere eller længere tid i slutningen af marts.

Det viser en opgørelse fra Arbejdsmarkedsstyrelsen, som bygger på tal fra Register for Arbejdsmarked (RAM), der registrerer alle på dagpenge i Danmark.Det fremgår af et svar fra fungerende. beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) til Folketingets arbejdsmarkedsudvalg.

I uge 2 kom 12.000 personer på dagpenge. Sidst i marts havde 8000 af dem været udenfor dagpengesystemet i kortere eller længere tid. Samtidig fik godt 4800 personer uafbrudt dagpenge, sygedagpenge eller kontanthjælp i hele perioden. Kun 62 personer udskiftede dagpenge med efterløn, folkepension eller andre permanente ydelser, oplyser han.

"Det ses således dels af tallene, at arbejdsmarkedet er dynamisk og fleksibelt, dels at det også er muligt at forlade ledighed til fordel for job," påpeger Claus Hjort Frederiksen.

/ritzau/