Spionlignende tilstande i forsikringsbranchen og Facebook-stifteren deler ud

Foto: TSINGHUA UNIVERSITY.
Læs mere
Fold sammen

 

»Det er som taget ud af en gammel spionfilm fra koldkrigstiden,«

Sådan lyder dommen fra en forsikringsekspert om de metoder, som de danske forsikringsselskaber benytter sig af. Finanstilsynet revser forsikringsbranchen for at tillade brug af skjult GPS-sporing i mulige svindelsager, og branchens interne kodeks skal nu ændres. Det viser et udkast til en kritisk rapport. Tidligere justitsminister kræver lovændring.

Barren for gavmildhed har lige fået et nyk op. Facebooks storaktionær og skaber, Mark Zuckerberg, er blevet far. Den glæde har fået Zuckerberg til at love, at han gennem resten af sit liv vil bruge 99 procent af sine aktier i Facebook på velgørenhed. Det oplyser Facebook-stifteren sammen med sine kone, Priscilla Chan, i et åbent brev til deres nyfødte datter.

Og så til en opfordring om at finde tegnebogen frem. Bankerne er storaftagere af kandidater fra Copenhagen Business School. Derfor er det påfaldende, at de ikke bidrager med flere penge til forskningen på universitetet, mener rektor Per Holten-Andersen. Danske Bank og Nordea fremhæver, at de samarbejder med CBS på flere måder.

Det fremadstormende investeringsselskab Hellerup Finans, der blandt andet er storaktionær og storsponsor i Lyngby Boldklub, er blevet stævnet af finansmanden Peter Forchhammer.

Og så til et stykke dansk erhvervshistorie, der tirsdag kom på udenlandske hænder. Efter 55 år som selvstændig virksomhed er Nyborg-baserede Daloon blevet solgt til den hollandske fødevarevirksomhed, Izico. Daloons administrerende direktør, Hemming Van, har et godt indtryk af de nye ejere, der vil udvikle virksomheden.

I dag kommer BoConcept Holding B A/S med halvårsregnskab. Læs om flere af dagens begivenheder her.

Med ønsket om en god dag

Morten Thorborg Jasper

Jourhavende, Business.dk