Spillefugle tror på kronen

Presset på den danske krone er ganske massivt netop nu, hvor investorer forsøger at presse kronen ud af sit bånd over for euro, hvilket ifølge de fleste vil medføre en markant styrkelse af den danske valuta.

Foto: HANDOUT. Presset på den danske krone er ganske massivt netop nu, hvor investorer forsøger at presse kronen ud af sit bånd over for euro, hvilket ifølge de fleste vil medføre en markant styrkelse af den danske valuta.
Læs mere
Fold sammen

Men hos bookmakeren Betsafe tror kunderne fuldt og fast på, at fastkurspolitikken nok skal stå distancen. Siden bookmakeren i sidste uge åbnede spil på, om kronen vil bryde ud af båndet til euro, og fastkurspolitikken dermed må opgives, er spillene på "nej" strømmet ind, hvorfor Betsafe har måttet sænke oddset betragteligt.

Nationalbanken har gravet dybt i sin værktøjskasse for at forsvare fastkurspolitikken. Banken har gennemført historisk store interventioner, nedsat renten på indskudsbeviser hele fire gange siden midten af januar, stoppet for udstedelsen af statsobligationer og takket nej til store bud på såkaldte skatkammerbeviser, der er obligationer med en typisk løbetid på op til ni måneder.

Og kunderne hos Betsafe tror altså tilsyneladende på, at Nationalbanken - med direktør Lars Rohde i spidsen - har, hvad der skal til for at forsvare kronen.

»Vi åbnede i odds 1,25 på, at Nationalbanken forsvarer fastkurspolitikken, men vi måtte hurtigt erkende, at danskernes tro på Lars Rohde var større end vores. Vi modtog nemlig så mange indskud, at vi i løbet af kort tid var tvunget til at nedjustere oddset ganske betragteligt. Intet er dog sikkert endnu, og vi holder fortsat spillet åbent,« siger Betsafes oddssætter Thomas Holm.

Oddset på, at fastkurspolitikken står distancen i 2015 er sænket til 1,10 fra 1,25, da Betsafe i sidste uge åbnede spillet, mens oddset på, at Nationalbanken ikke lykkes med at forsvare fastkurspolitikken er løftet til 5 gange pengene igen fra 3,60 i sidste uge.