SP-penge sparker gang i dårlige betalere

Hos et af Danmarks største skyldnerregister oplever man lige nu stor travlhed som følge af SP-pengenes frigivelse.

Læs mere
Fold sammen
For mange danskere betyder SP-pengene, at vaskemaskine, tørretumbler eller fjernsyn står for udskiftning. Med SP-checken har de nu til udbetalingen, men ofte er der brug for et mindre tillægslån. I den situation bliver mange mødt med beskeden om, at de er registrerede hos Debitor Registret, og at de derfor skal betale den gamle gæld, inden de kan gennemføre handlen eller optage lånet.

- Rigtigt mange af de registrerede dårlige betalere er gode til at glemme, at de skylder penge. Først når de bliver nægtet at købe mere, tager de gælden alvorligt. På den måde er SP-pengene faktisk medvirkende til, at mange dårlige betalere i disse dage bliver slettet fra vores register, forklarer Birger Baylund, der er adm. direktør i Debitor Registret.

Debitor Registret, der er et af Danmarks største skyldner-register, modtager i disse dage massevis af henvendelser fra dårlige betalere, der ønsker et overblik over, hvem og hvor de skylder.

Debitor Registret har i første halvår af 2009 kunnet slette hele 23.000 dårligere betalere fra registret - mod bare 19.000 slettede i samme periode sidste år.

- Det er naturligvis positivt for alle, at så mange dårlige betalere får afviklet deres gæld. Dels får kreditorerne deres penge, dels får den enkelte igen mulighed for at optage lån eller fx købe en ny mobiltelefon, hvilket forhåbentlig giver mere gang i økonomien, konstaterer Birger Baylund.

- mja