Sohn tror ikke på offentlige investeringer

Ole Sohn mener ikke, at offentlige investeringer er vejen til flere job. Den tidligere minister går dermed imod både sine partifæller i SF og rød bloks vælgere.

Tidligere erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF) nu ud, at der ikke kan eller skal skabes flere job på baggrund af offentlige investeringer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Stik imod et flertal af rød bloks vælgere og SF-toppen melder tidligere erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF) nu ud, at der ikke kan eller skal skabes flere job på baggrund af offentlige investeringer. Det fortæller Radio24syv.

- Denne regering har allerede fremrykket offentlige investeringer. Men man skal bare være varsom med at finansiere alt ved større og større underskud, for kigger man til Sydeuropa, får man svaret på, hvor farligt det er, siger Ole Sohn til Radio24syv.

Den eneste måde at skabe flere job og vækst på er ifølge Ole Sohn en markant forbedret konkurrenceevne i forhold til nabolandene.

Det bør regeringen og oppositionen sikre ved en samlet plan aftalt mellem både Christiansborg og erhvervslivet såvel som lønmodtagerne, mener han.

- Forudsætningen for at skabe nye job i Danmark er, at det bliver lønsomt at drive virksomhed, siger han.

Samtidig viser en Gallup-måling i Berlingske fredag, at hvis det står til Socialdemokratiet og SFs vælgere, bør Helle Thorning-Schmidts (S) regering iværksætte større offentlige investeringer for hurtigt at skaffe job til de ledige.

Hvor Ole Sohns plan ligger tæt op ad den vision, som Dansk Industris direktør, Karsten Dybvad, lancerede for nylig, arbejder SF på regeringsplan for at skrue op for de traditionelle offentlige investeringer og ned for erhvervslettelserne, herunder skatter, i den jobpakke, som regeringen vil præsentere til marts. I januar sagde SFs skatteminister, Holger K. Nielsen (SF), således, at det er vigtigt at fokusere på offentlige investeringer.

Hverken SFs erhvervsordfører, Karina Lorentzen (SF), eller partiets politiske ordfører, Jesper Petersen (SF), har ønsket at kommentere på Ole Sohns udmelding. Begge giver dog udtryk for, at den »står for hans egen regning«, fortæller Radio24syv.

Ole Sohn foreslår yderligere at fritage hotel- og restaurationsbranchen for moms for at skabe hurtig vækst.