Socialdemokraterne kalder Løkke »små­desperat«

Socialdemokratiet opfordrer VLAK-regeringens støtte­parti, Dansk Folke­parti, til at punktere muligheden for lempelser af topskatten – og gentager samtidig tilbuddet om en velfærds­alliance med Dansk Folkeparti.

Politisk ordfører Nicolai Wammen (S): Topskattelettelser er Løkkes hede drøm. Arkivfoto: Thomas Lekfeldt Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mens regeringen lægger op til skattelettelser og en vækst i de offentlige udgifter på 0,3 procent, så gentager Socialdemokratiets politiske ordfører, Nicolai Wammen, partiets tilbud om en velfærdsalliance til Dansk Folkeparti.

Socialdemokraterne lancerede forslaget om en politisk aftale, som afsætter 25 milliarder kroner frem mod år 2025 til offentlig velfærd i lør­dagens Berlingske.

Nicolai Wammen opfordrer regeringens støtteparti til at lægge muligheden for topskattelettelser endeligt i graven:

»Jeg håber meget, at Dansk Folkeparti sammen med Socialdemokratiet vil sænke regeringens topskatteflagskib og sige, at det kommer ikke til at blive virkelighed i de forhandlinger, der kommer her til efteråret,« siger Nicolai Wammen.

Løkkes »hede drøm«

Samtidig skyder den politiske ordfører tilbage på statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), der kalder socialdemokraternes tilbud om en velfærdsalliance for »enøjet«.

»Det er en smådesperat kritik fra statsministeren. Pengene kan kun bruges én gang, og vi synes, det er vigtigere, at vi investerer i vores velfærdssamfund, og at vi også satser på uddannelse og opkvalificering frem for at bruge pengene på topskattelettelser, som jo er Lars Løkke Rasmussens hede drøm,« siger Nicolai Wammen.