Snagende headhuntere og parade af pessimistiske topledere

Foto: JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Godmorgen

Vi begynder dagen med historien om, at det er blevet normal praksis, at headhuntere og virksomheder undersøger jobansøgeres baggrund og sociale profil, inden de beslutter, hvem der render med stillingen.

Derfra tager vi et spring til Schweiz, hvor toppen af den globale magtelite er samlet i disse dage til topmøde i den lille bjergby. Der er sket et fald i de globale toplederes tiltro til verdensøkonomien, viser PwCs Global CEO Survey ved åbningen af World Economic Forum’s årsmøde i Davos.

Novozymes-boss Peder Holk Nielsen er tvunget til at nedjustere vækstplanerne for enzymvirksomheden i flere år frem. Det skyldes den lave oliepris, som rammer selskabet – til ledelsens store overraskelse.

Dansk erhvervsliv skriger på højtuddannede IT-folk. Derfor udvider IT-Universitetet nu for egne penge antallet af studiepladser til softwareudviklere med 50 procent og håber at få flere kvinder til at gå IT-vejen.

Og så skal det nævnes, at vores kollegaer på Finans.dk skriver, at industrikoncernen NKT Holding kan være på vej til at sælge sit absolut største forretningsben, kabelforretningen NKT Cables, fra.

Ud over at topmødet i Davos åbner i dag, får EU en ny forening for flyselskaber. Læs om dagens begivenheder her.

Med ønsket om en god dag.

Morten Thorborg Jasper

Jourhavende, Business.dk