Smv’er dårlige til nyskabelse

De danske virksomheder glemmer at satse på udviklingen. Selv om det er krisetid, skal alle ressourcer ikke bruges på salg.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Smv’erne bruger deres penge på andre ting end innovation. Ny eller forbedret produktionsteknologi, strategisk udvikling og forbedring af kvalitetssystemer har oplevet en væsentlig tilbagegang.

Det viser en undersøgelse af GTS fra Oxford Research. GTS er en fællesbetegnelse for de ni godkendte serviceinstitutter, der findes i Danmark. De Godkendte Teknologiske Serviceinstitutter arbejder med opbygning, udvikling og formidling af viden og teknologi til danske virksomheder.

For at vende den tendens vil GTS sætte sine innovationsagenter til at opsøge virksomhederne.

-Det er utrolig væsentligt at fastholde virksomhedernes udviklingsaktiviteter nu, så de er klar når krisen vender, siger direktør Ragnar Heldt Nielsen, Godkendte Teknologiske Serviceinstitutter, til Børsen

Langt de fleste af de små og mellemstore virksomheder, der ikke benytter de teknologiske institutter, ved ikke, hvad institutterne kan tilbyde, viser undersøgelsen.

Tidligere var det halvdelen af virksomhederne, der ikke kendte til Godkendte Teknologiske Institutter, det tal er nu steget til tre ud af fire.

-Vi har en alvorlig udfordring her. Den bedste anbefaling er, at de gode historier bliver fortalt videre til de små og mellemstore virksomheder, siger Ragnar Heldt Nielsen, GTS, til Børsen.

-anis