Små pensionsselskaber presses af nye love

Landets største pensionsselskab PFA mener, at et væld af nye love og regler vil presse små selskaber voldsomt.

Koncerndirektør i PFA Lars Ellehave-Andersen mener, at de mindre selskaber skal bruge alt for mange kræfter på at leve op til de mange love og regler, da de ikke har de nødvendige ressourcer til at sætte gang i udviklingen af nye tiltag over for kunderne, fremhæver PFA. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen

Regeringen har sendt en større kaskade af nye love og regler ned over pensionsbranchen, og når den gør det, er det pensionsgiganterne, som vinder. De mange regler vil langsomt suge kræfterne ud af de mindre selskaber.

Sådan lyder det fra landets største pensionsselskab PFA. Selskabet lancerede i går et nyt digitalt værktøj ved navn Optimator, der er målrettet virksomhederne. Mere præcist er det meningen, at virksomhederne skal gå ind på hjemmesiden og få overblik over, hvordan den pensionsordning, som de giver deres medarbejdere, er skruet sammen.

Samtidig kan virksomhederne sammenligne, hvordan deres ordning er i forhold til andre firmaer inden for samme branche samt andre af PFAs kunder.


Koncerndirektør i PFA Lars Ellehave-Andersen mener, at de mindre selskaber skal bruge alt for mange kræfter på at leve op til de mange love og regler, da de ikke har de nødvendige ressourcer til at sætte gang i udviklingen af nye tiltag over for kunderne, fremhæver PFA.

»Med al den regulering, som branchen bliver udsat for i øjeblikket, vil en stor del af de kræfter, der skulle have været brugt til udvikling, i stedet blive afsat til at sikre, at man overholder loven. Det vil give et træk hen mod en konsolidering. De mindre selskaber vil blive presset mere og mere på omkostningerne, og de vil ikke have kræfter nok til udvikling,« siger Lars Ellehave-Andersen og fremhæver, at det i øjeblikket er solvensreglerne, som lægger kraftige bånd på pensionsbranchen..


Med den nye onlinetjeneste satser PFA på både at fastholde ekstisterende kunder og erobre nye. Det er i høj grad de små og mellemstore virksomheder, selskabet vil gå efter. I gør kom PFA samtidig med regnskab for tredje kvartal. Det viser en ganske pæn fremgang for selskabet. Kundernes indbetalinger er i årets første ni måneder på 19,4 milliarder kroner, hvilket er 14 procent højere end samme periode sidste år. Det er samtidig én milliard kroner mere end de samlede indbetalinger for hele sidste år.