Små og store opkøb og et kontroversielt forslag på uddannelsesfronten

Foto: Asger Ladefoged. Lennart Lajboschitz (tv) bruger nogle af de mange millioner fra salget af Tiger-butikkerne til at købe sig ind i Gomore, et succesfuldt delebilskoncept, startet af Matias Møl Dalsgaard (th).
Læs mere
Fold sammen

Læs i dag om Tiger-milliardæren Lennart Lajboschitz' nye investering i den fremadstormende samkørsels­tjeneste GoMore. »Det bliver en fantastisk investering,« siger Lajboschitz, som har betalt et »pænt tocifret millionbeløb« for en aktiepost i firmaet på cirka syv procent.

En anden driftig dansker, der investerer noget større beløb, er Flemming Ørnskov, topchef i medicinalselskabet Shire. Når han åbner checkhæftet, sker der ting og sager i den internationale medicinalindustri. Læs interviewet med Ørnskov, der senest har stået i spidsen for opkøbet af amerikanske Baxalta for 220 milliarder kr.

I går blev tagpapkæmpen fra Herlev, Icopal, købt op af et amerikansk selskab for 7,5 milliarder kr. Dermed er der lagt op til et godt år for handel med danske virksomheder. Men stor usikkerhed om verdensøkonomien kan skræmme køberne væk, så 2016 ikke bliver endnu et rekordår for opkøb og fusioner i dansk erhvervsliv.

Skal man give universiteterne penge efter, hvor mange kandidater der kommer i job? Det mener Allan J. Christensen, der er direktør i det rådgivende ingeniørfirma NIRAS. Synspunktet skaber vældig debat. Læs hans blog.

Regnskabssæsonen er så småt kommet i gang, og i dag er det Apples tur til at præsentere tal for, hvordan det er gået i første kvartal af det forskudte regnskabsår 2015/16. Se Business-kalenderen.

Business.dk bestyres i dag af Sonny Wichmann. God dag.