Slutspil og storudsalg hos skandaleramte Johan Schlüter Advokatfirma

I går hentede en flyttevogn møbler hos Johan Schlüter Advokatfirma, der holder »tilpasningsudsalg« af alt fra stole til en osteskærer. Samtidigt er ejer Lars Halgreen trådt ud af direktionen i advokatfirmaet, mens tidligere ejer Susanne Fryland er blevet politianmeldt i den millionstore svindelsag.

Advokat Johan Schlüter. PR-foto Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den lysegrønne lastbil fra 3x34 blev stille og roligt fyldt med møbler fra Højbro Plads nummer 10, den mondæne adresse, hvor Johan Schlüter Advokatfirma har til huse.

Mens nærværende journalist stod og så på, var det fortrinsvist møbler, som blev båret ud, men på auktionshuset Damonline sælger advokatkontoret ud af alt fra hæve-sænkeborde over en osteskærer til et større parti termokander. I modsætning til flere andre auktioner på hjemmesiden er auktionen over Johan Schlüter Advokatfirmas inventar et »tilpasnings«-salg. Men hvad det nærmere dækker over, var i går ikke muligt at få opklaret.

Berlingske har ringet til samtlige partnere og advokater i Johan Schlüter Advokatfirma, men ingen af dem tog i går telefonen, og ingen er vendt tilbage på avisens henvendelser.

Udsalget kommer dog samtidigt med, at advokatfirmaet presses af et erstatningskrav på potentielt 100 mio. kroner, som Producentforeningen mener at have til gode hos Johan Schlüter Advokatfirma i den prominente sag om svindel med rettighedsmidler, som kom frem i løbet af sommeren.

Selskabet har hyret kurator Pernille Bigaard til at hjælpe selskabet med at få et overblik over situationen samtidigt med, at man har afskediget en række medarbejdere.

Direktør-exit og anmeldelse

Møbeludsalget i advokatfirmaet var langt fra den eneste begivenhed i svindelsagen i går.

Torsdag trådte advokatfirmaets ene ejer og talsmand i svindelsagen, Lars Halgreen, ifølge CVR-registeret ud af såvel direktion som bestyrelse, og i går meddelte Bagmandspolitiet så, at man har valgt at rejse sigtelse mod tidligere ejer Susanne Fryland i svindelsagen.

Den detroniserede partner blev allerede tidligt i forløbet udpeget som personen bag den omfattende svindel af sin tidligere arbejdsplads. Susanne Fryland havde ikke nogen kommentar til sigtelsen i går, men har gennem hele sagsforløbet fastholdt sin uskyld, og hun ser sig selv som syndebuk i sagen.

Hos Producentforeningen ville man dog gerne kommentere Bagmandspolitiets sigtelse, og det var en tilfreds direktør, der nu kan konstatere, at sagen er bragt et skridt videre.

»Jeg er glad for, at Bagmandspolitiet har arbejdet relativt hurtigt og har startet sagen. Jeg kan forstå, at det er en start, og at der kommer mere efterforskning. Jeg vil supplere med at sige, at det imødekommer det behov, som vi har i Producentforeningen for at få afklaret, hvad der egentlig er sket her,« siger direktør i Producentforeningen, Klaus Hansen, til Berlingske Business.