Sløret løftet for hemmelig A.P. Møller-investor

I aktiemarkedet har der den seneste tid verseret rygter om, at en udenlandsk storinvestor har haft så stor appetit på A.P. Møller-aktier at kursen er blevet presset i vejret med ca. 15 pct. over de seneste uger.

J. Kristoffer C. Stensrud, investeringsdirektør og partner i SKAGEN Fondene bekræfter, at man har købt A.P. Møller – Mærsk aktier til kapitalforvalterens Kon-Tiki fond, der forvalter en formue på godt 37 milliarder norske kr., eller godt 35 milliarder danske kr. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jan Inge Haga
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den hemmelige investor kan meget vel vise sig at være norske Skagen Fondene, der nu bekræfter, at A.P. Møller – Mærsk aktier er blevet tilkøbt kapitalforvalterens Kon-Tiki fond, der forvalter en formue på godt 37 milliarder norske kr., eller godt 35 milliarder danske kr.

Kon-Tikis forvalter, Kristoffer Stensrud, er kendt som en investor der ikke er bleg for at købe stort op, hvis han først bliver begejstret for et selskab. Og i øvrigt kender han A.P. Møller – Mærsk endog særdeles godt, for som analytiker i København lavede Kristoffer Stensrud en af de første moderne aktieanalyser på selskabet tilbage i 1980.

På en nylig maritim tur til Asien bemærkede den aktive sejler Kristoffer Stensrud også, at containerskibene lå dybere i søen end de har gjort længe, hvilket tyder på fyldte containere, og i en kronik i den norske erhvervsavis Dagens Næringsliv skiver han, at over 100 skibe venter på at komme til kajs i Singapore, og at 24 skibe lå i kø i Goa i Indien for at vente på laster til Kina.

Han har også bidt mærke i, at en talsmand fra det kinesiske containerrederi Cosco har sagt, at rederiet venter en stigning i fragtraterne for containere på Asien-USA ruten på 800 dollar, og at verdens tredjestørste contanierrederi, franske CMA CGM, nu venter et positivt driftsresultat for 2010 på grund af en stærk fremgang i ruterne mellem Asien og Europa.

Berlingske Business erfarer også, at Skagen Fondenes beslutning om at gå på opkøb i A.P.Møller-Mærsk aktier skyldes, at kapitalforvalteren ganske enkelt mener at selskabets markedsværdi er undervurderet, med en markedsværdi der blot er 1,3 gange egenkapitalen.