Skrappere paskontrol giver ingen bøvl i provinsen

Hverken i Billund eller Aalborg forventer man, at nye regler for paskontrol vil kunne mærkes.

Passagerer i Københavns Lufthavn må forberede sig på længere køer, når paskontrollen fremover skærpes. I Billund og Aalborg forventer man dog ingen forandringer sammenlignet med nu. Scanpix/Bjarke Ørsted Fold sammen
Læs mere
Foto: Rune Feldt

Mens man i Københavns Lufthavn forventer trecifrede millionudgifter og længere ventetider som følge af nye regler for paskontrol, er tonen anderledes afslappet i de mindre danske lufthavne.

Hverken i Billund Lufthavn eller Aalborg Lufthavn forventer man at blive berørt af den ændring, der træder i kraft 8. oktober.

Den betyder, at politiet fremover skal skanne passet for alle rejsende, der bevæger sig ind eller ud af Schengen-territoriet.

»Vi har selvfølgelig talt med politiet om det. De forventer ikke, at det kommer til at betyde noget for flowet i lufthavnen,« siger Kjeld Zacho Jørgensen, der er direktør for Billund Lufthavn.

Han forklarer, at politiet i Billund i forvejen er ret omhyggelige i kontrollen og sjældent bare vinker rejsende videre uden at registrere passet og dets ejer.

I Aalborg Lufthavn ser direktør Søren Svendsen også med sindsro frem mod den skrappere kontrol.

»Vi har af servicehensyn allerede udbygget vores kontrolfaciliteter for mindre end et år siden«.

»Derfor er vi sådan set gearet til at håndtere det, der kommer til at ske. Det får ingen praktisk betydning,« siger han.

I Københavns Lufthavn forventer man, at passagerne kommer til at stå længere tid i kø, når alle rejsende til eksempelvis London, Tyrkiet eller USA skal have tjekket passet.

Det endda på trods af, at lufthavnen de kommende år vil investere omkring 700 millioner kroner i at udbygge politiets paskontrol i terminalerne.