Skattesvindelsag vokser: Skat er franarret yderligere 2,9 mia. kr.

Den omfattende svindel med udbytteskat vokser eksplosivt. Yderligere 2,9 mia. er svindlet væk, oplyser Skatteministeriet. Sagen er meldt til Bagmandspolitiet.

Foto: ERIK REFNER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Svindelnummeret, hvor den danske statskasse gennem fusk med udbyttetskat er franarret flere mia. kr., vokser i størrelse.

Skat har netop indgivet en anmeldelse til Bagmandspolitiet, Statsadvokaturen for Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK), om formodet svindel med udbytteskat for yderligere 2,9 milliarder kroner.

Den økonomiske kriminalitet kan nu potentielt have et omfang af 9,1 mia. kr. Det er penge, som formentlig ikke er gået til aktionærer med et berettiget krav, men til svindlere.

Skatteminister Karsten Lauritzen har skriftligt orienteret Folketingets skatteudvalg og partierne bag ønsket om at få Skat ud af krisen.

Skatteminister Karsten Lauritzen kalder sagen rystende.

»Jeg var som alle andre danskere chokeret over sagens omfang, da den kom frem. SKAT gjorde dengang opmærksom på, at de 6,2 mia. kr. var et foreløbigt skøn over svindlens omfang, og nu ser det ud til, at beløbet er en del større. Det ærgrer mig selvfølgelig utrolig meget,« skriver han i en pressemeddelelse.

Berlingske Business kan i dag løfte sløret for nye detaljer om, hvordan svindelnummeret kan være foregået. Der ligger tilsyneladende en sindrig konstruktion bag arbejdsfordelingen hos de 12 selskaber, som Bagmandspolitiet mistænker for at stå bag milliardsvindlen med dansk udbytteskat.

Beløbet kan vokse yderligere. Svindelsagen er endnu ikke fuldt afdækket, og det kan derfor ikke udelukkes, at beløbet vil blive endnu højere. Skats indsatsdirektør Jim Sørensen understreger, at der er ekstra fokus på udbytteområdet.

»Lige nu er vi i gang med de aktuelt 27.000 anmodninger om udbytterefusion, og vi indfører nye fremadrettede processer, som helt klart minimerer risikoen for uberettigede refusioner. Den detaljerede gennemgang er færdig inden sommerferien. Derudover håndterer vi svindelsagen i tæt samarbejde med SØIK,« siger han Jim Sørensen ifølge en pressemeddelelse.

Bagmandspolitiet har tidligere gennem koordinerede aktioner i England ransaget og beslaglagt muligt bevismateriale med forbindelse til i alt 12 selskaber. Således er der indefrosset 1,7 mia. kr. på udenlandske bankkonti.

»Jeg kan kun håbe, at det gode politiarbejde, som Bagmandspolitiet udfører i denne sag, kan føre til yderligere beslaglæggelser, så vi kan få mest muligt tilbage til den danske statskasse. Det kan vi langt fra tage for givet. Men jeg ved, at Bagmandspolitiet gør et stort stykke arbejde, og at SKAT bidrager med alt, hvad de kan,« siger skatteministeren.