Skatterabat koster staten 5,5 milliarder kroner

Der er langt flere end ventet, der benytter sig af muligheden for at få en skatterabat. Det betyder på sigt 5,5 milliarder kroner i tabte skatteindtægter.

Danskerne benytter sig så flittigt af en skatterabat, Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danskerne benytter sig så flittigt af en skatterabat, at det på sigt kommer til at betyde 5,5 milliarder kroner i tabte skatteindtægter. Det viser et nyt svar fra Skatteministeriet til de Konservative, skriver Børsen.

Der er tale om den skatterabat, pensionsopsparerne kan få, hvis de flytter deres formue fra kapitalpension over til en aldersopsparing. Tricket er, at pengene bliver beskattet her og nu, hvilket giver en øjeblikkelig indsprøjtning til statskassen.

Men det betyder samtidig, at pensionsopsparerne slipper med at betale 37,3 procent i skat i stedet for de normale 40 procent, skriver avisen. Og mens milliarderne strømmer ind i statskassen, så kommer der altså på sigt til at mangle over fem milliarder skattekroner.

»Den skatterabat var helt unødvendig, og den koster mange penge,« siger Enhedslistens finansordfører, Frank Aaen (Ø), til Børsen.

Ifølge Børsen har flere end en million danskere allerede valgt at takke ja, og flere kan komme til, før der bliver lukket ned for skatterabatten næste år.

Finansminister Bjarne Corydon (S) fastholder, at skattereformen fra 2012, som rabatten er en del af, hænger godt sammen.

»Det er rigtigt, at vi fremrykkede skattebetaling af pension for at kunne give plads til en hurtigere indfasning af skattesænkningerne i skattereformens første par år. Det gjorde vi for at skabe vækst og arbejdspladser, mens vi stod i en af de hårdeste kriser i nyere historie,« skriver han i en mail til Børsen.