Skatteordfører om comeback i Skat: Man gør grin med danskerne

Det vækker nu vrede på Christiansborg, at en hjemsendt direktør i Skat har fået nyt job. "Det er en bommert af Skat og viser manglende situationsfornemmelse," lyder det fra Dansk Folkeparti.

Dansk Folkepartis skatteordfører Dennis Flydtkjær. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Dansk Folkeparti afkræver nu skatteminister Karsten Lauritzen (V) en forklaring på et opsigtsvækkende comeback for en hjemsendt direktør i Skat.

Berlingske kunne onsdag fortælle, at tidligere inddrivelsesdirektør Jens Sørensen, der i september blev hjemsendt på grund af svindelsagen med dansk udbytteskat, står til at få et opsigtsvækkende comeback hos Skat.

Planen er at Jens Sørensen 1. marts skal starte som kontorchef i et HR-kontor hos Skat i Aalborg.

»Jeg blev ærlig talt forarget, da jeg hørt det. Det er kæmpe svindelsag, som vi har med at gøre, og så er det helt sort, at han efter få måneder med fuld løn bliver ansat i en ny lederstilling. Det er en bommert af Skat og viser manglende situationsfornemmelse,« siger Dennis Flydtkjær, skatteordfører fra Dansk Folkeparti.

Jens Sørensens comeback til Skat er overraskende set i lyset af, at Skats øverste direktør Jesper Rønnow Simonsen i september rejste hård kritik af »et ledelsesmæssigt svigt« i forbindelse med sagen om fejlagtig udbetaling af dansk udbytteskat på 9,1 milliarder kroner. Jens Sørensen og tre andre chefer i Skat blev ved den lejlighed sendt hjem.

»Skat er blevet snydt for 9 mia. kr., der har ikke været nogen ordentlig kontrol, og man har ikke fulgt op på interne revisionsrapporter. Når man har begået så stort et ledelsessvigt, så virker det helt tosset, at man bare kan komme tilbage. Det er at gøre grin med danskerne og viser tydelig manglende dømmekraft fra ledelsen i Skat,« siger Dennis Flydtkjær.

Hidtil har det været opfattelsen, at Skat afventede en kommende rapport fra Rigsrevisionen om skandalesagen, før der blev taget endelig stilling til skæbnen for de fire hjemsendte eller eventuelt yderligere konsekvenser. Rapporten fra Rigsrevisionen, der har været i høring hos Skat, forventes at komme i februar.

Skat understreger, at Jens Sørensen kun skal genoptage sit arbejde i Skat »med mindre konklusionerne i Rigsrevisions kommende undersøgelse om svindel med udbytteskat skulle umuliggøre dette.«

I en skriftlig kommentar hæfter skatteminister Karsten Lauritzen sig ved, at Jens Sørensen formelt set stadig er hjemsendt.

»Jeg kan forstå, at den tidligere inddrivelsesdirektør i Skat fortsat er hjemsendt. Formelt er det jo en ledelsesmæssig beslutning i Skat, men jeg har svært ved at se for mig, at en sag af så stort omfang som svindlen med refusion af udbytte ikke får konsekvenser,« siger Karsten Lauritzen.

Men det svar er alt for vagt, mener Dennis Flydtkjær:

»Jeg synes, at det er en meget vag holdning. Synes ministeren virkelig, at det er rimeligt at genansætte Jens Sørensen? Ministeren bør være mere klar i mælet, og det vil jeg nu stille spørgsmål til ham omkring,« siger Dennis Flydtkjær.