Skattemyndigheder skruer op for pengejagten

Kampen mod storstilet skatteunddragelse trappes op verden over. Med store statsunderskud på de fleste landes budgetter i kølvandet af finanskrisen har skattevæsener intensiveret jagten på store erhvervsskurke og velhavende enkeltpersoner, der gemmer formuer af vejen i skatte-ly.

Foto: Martin Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sådan lød meldingen på en nylig afsluttet konference om skatteunddragelse, hvidvask og due diligence på en konference i Miami Beach i USA. Det skriver dagbladet Børsen.

»De 20 største selskaber i USA betaler mellem 0 og 2 pct. i skat. Det kan ikke være rigtigt,« lød det fra Jack Blum, der er formand for den internationale forening Tax Justice Network, der er registreret i Belgien. Tax Justice Network er en samling af skatteeksperter, advokater og økonomer verden over med fokus på skatteunddragelse. Jack Blum er amerikansk forsvarsadvokat i sager om økonomisk kriminalitet med speciale i hvidvask.

Konferencen var velbesøgt af myndighedspersoner, advokater og revisorer fra stort set alle verdens eksotiske skattely som Cayman Islands, Barbados, Bermuda, Bahamas, Antigua og Jomfruøerne samt et utal privatdetektiver og private sikkerhedsfirmaer.