Skatteminister undlod at fortælle om ulovligheder

Flere skattepolitiske ordførere angriber ifølge Finans skatteminister Karsten Lauritzen for at have fortiet væsentlige oplysninger om skandalen om milliardsvindel i Skat over for Folketinget.

Karsten Lauritzen. ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Ifølge en ny rapport fra Rigsrevisionen opdagede Skat sidste efterår, at aftaler med tre banker om refusion af udbytteskat var ulovlig, og derfor blev de opsagt. Men det var ikke den forklaring, som ministeren gav Folketingets skatteudvalg.

Det skriver finans.dk.

Da forklarede han opsigelserne med, at Skat havde besluttet at kræve dokumentation for, at der også var grundlag for at udbetale refusion.

De modstridende oplysninger er stærkt overraskende for flere skattepolitiske ordførere.

SF's Lisbeth Bech Poulsen vil kræve Karsten Lauritzen i samråd, og samme toner lyder fra Martin Lidegaard fra de radikale:

»Vvi kommer til at spørge ministeren, om det ikke er direkte vildledning af Folketinget, og hvad forklaringen er på det,« siger han til Finans.

Også Alternativet og Dansk Folkeparti kræver en forklaring fra skatteminister Karsten Lauritzen, der sender aben videre til Skat.

»Som det fremgår af svaret, har jeg videregivet de oplysninger, jeg har modtaget fra Skat,« oplyser han i en email til Finans.