Skatteminister giver revisorer »fuld adgang«

De interne revisorer i Skatteministeriet får »fuld adgang« til at undersøge topembedsmænd og ministres ansvar. Det fastslår skatteminister Karsten Lauritzen (V) efter afsløring i Berlingske.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V). Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares

Hverken departementschefens eller tidligere skatteministres rolle bliver belyst i den interne revisionsundersøgelse, som Skatteministeriet fremlægger om tre uger.

Sådan lød det i fredagens udgave af Berlingske, der kunne afsløre, at intern revision i Skatteministeret havde fået en meget snæver opgavebeskrivelse, der udelukkende handlede om at undersøge styrelsen Skat, og således ikke kom til at undersøge topfolk i Skatteministeriet - det vil sige tidligere departementschefers og skatteministres e-mails og notater for at kunne belyse, hvem der vidste hvad hvornår.

Men den snævre opgavebeskrivelse bliver alligevel ikke nødvendigvis så snæver, lyder det nu fra skatteminister Karsten Lauritzen (V), der fredag middag oplyser, at han muligvis er klar til at gøre undersøgelsen bredere - og således også omfatte topfolk i Skatteministeriet og tidligere ministre.

»Intern Revision har – lige som Rigsrevisionen – selvfølgelig fuld adgang til, hvad der har været forelagt for hvem, også i departementet,« lyder det fra skatteminister Karsten Lauritzen i en skriftlig udtalelse.

»Jeg vil godt gentage, hvad jeg har sagt flere gange: Jeg ønsker fuld åbenhed. Alle relevante oplysninger skal frem, og det er også det, jeg har aftalt med Folketinget,« lyder det i den skriftlig meddelelse, som skatteministeren har sendt via sin presseafdeling.

»Vi skal så langt rundt, som det er muligt i løbet af de 4 uger – også i forhold til samspillet mellem SKAT og departementet,« udtaler ministeren og oplyser, at han ikke på forhånd vil udelukke yderligere undersøgelser.

Skatteministeren har ikke svaret på, hvorvidt han mener, at det er relevant, at intern revision også får til opgave at undersøge, hvad tidligere skatteministre og departementschefer har fået forelagt. Han ønsker heller ikke at svare på, om han har skrevet en ny opgavebeskrivelse til den interne revision, som erstatter den gamle. Den hidtidige opgavebeskrivelse fremgår af et notat, som skatteministeren allerede mandag for mere end en uge siden sendte til Folketingets Skatteudvalget.

Heri nævnes tidligere skatteministre og Skatteministeriet ikke med et ord. Til gengæld beskriver ministeren gentagne gange, at det er styrelsen Skat, som skal undersøges.