Skatteminister går ind i kæmpe svindelsag

Anmeldelsen af stor en svindelsag til milliarder får skatteminister til at reagere. Han sætter 6.000 skattesager på pause. Kontrollen har muligvis ikke været god nok, erkender skatteministeren.

Skatteminister Karsten Lauritzen på Christiansborg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen

Den danske skatteminister Karsten Lauritzen (V) tager Skats mistanke om svindel for over seks milliarder danske skattekroner alvorligt. Folketingets skatteudvalg blev tirsdag orienteret af skatteministeren om den usædvanlige sag i Danmark, som Skat har politianmeldt til bagmandspolitiet mandag.

»Hermed sendes orientering om mistanke om omfattende økonomisk kriminalitet begået mod SKAT og om SKATs opfølgning herpå,« skriver skatteminister Karsten Lauritzen i et brev til Folketingets skatteudvalg.

»Jeg vil følge den undersøgelse, SKAT sammen med Intern Revision har iværksat, tæt og vil orientere Skatteudvalget, når resultatet af undersøgelsen foreligger,« fortsætter han.

I brevet sendt til medlemmerne af Folketinget gør skatteministeren samtidig det klart, at der muligvis ikke er tilstrækkelig med kontrol til at forhindre massiv skattesnyd.

»Skat har sat refusion af udbytteskat midlertidig i bero for at kunne iværksætte yderligere undersøgelser og kontroltiltag. For de ca. 6.000 verserende anmodninger forventer SKAT at have afsluttet gennemgang af disse sager inden for den lovgivningsmæssige frist på 6 måneder,« fremgår det af bilaget sendt til Skatteudvalget.

»SKAT har sammen med Intern Revision, der tidligere har revideret området, iværksat et arbejde for at se på SKATs procedurer, og om disse tilgodeser Intern Revisions tidligere afgivne anbefalinger. SKAT har derudover anmodet Intern Revision om at undersøge, hvorledes administrationen og kontrollen omkring refusion af udbytteskat fremadrettet styrkes,« skriver skatteministeren.

Refusion af udbytteskat forekommer til udlændinge og udenlandske selskaber, som automatisk er blevet beskattet i Danmark, men som i mange tilfælde efterfølgende kan få den refunderet, hvis de også betaler udbytteskat i et andet land.