Skattejagt på sorte formuer

Skat er klar til en storstilet jagt på danskere, der forsøger at skjule ubeskattede formuer i udlandet.

Foto: Colourbox
Den første foreløbige undersøgelse af de såkaldte valutaudlændingekonti, viser et overraskende stor grad af manglende skatteindbetaling. Meget tyder på, at Skat vil indlede en større kampagne for at få nogle af de mange penge hjem til den danske statskasse. Det skriver dagbladet Børsen.

Inden for det sidste halve år har Skat kulegravet påstået svindel, hvor danskere opretter konti i danske banker ved hjælp af en stråmand. I de første stikprøver har Skat fundet tegn på svindel i så mange tilfælde. Derfor tyder alt på, at projektet nu udvides.

»Vi har undersøgt 700 kontoejere, som vi har fundet interessante. Vi er overraskede over, hvor mange af dem vi har kunnet lave en sag ud af. Vi arbejder i øjeblikket videre med 100 sager, og jeg vil tro, at ca. 20 bliver til egentlige politisager,« siger John Hansen der er chefkonsulent i Skat.

Den første sag er allerede sendt videre til politiet. Ifølge John Hansen vil de kommende sager typisk være nogle, hvor der kan være svindlet for et større tocifret millionbeløb.

I danske banker stod der i 2008 ca. 200 mia. kr. på de såkaldte valutaudlændingekonti.