Skatte-Sven får seks års fængsel for groft bedrageri med refusion af udbytteskat

Den 68-årige Sven Jørgen Nielsen, der arbejdede i Skat, idømmes fængsel i seks år for svindel med refusion af udbytteskat.

Foto: ERIK REFNER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En tidligere ansat i Skat idømmes af Retten i Glostrup seks års fængsel for groft bedrageri med refusion af udbytteskat. Hans gode ven, der boede i USA, fik 37,4 millioner kroner på falsk grundlag.

68-årige Sven Jørgen Nielsen fik i 2016 ransaget sin bolig i Helsingborg af svensk politi. Her fandt man bilag fra Skat, der viste, at der var blevet udbetalt 37,4 millioner kroner i refusion af udbytteskat til et udenlandsk selskab ni år tidligere.

Pengene gik til Torben Wulff Dileng, der idømmes fem års fængsel. Han er endvidere frakendt retten til at deltage i ledelsen af erhvervsvirksomheder her i landet eller i udlandet uden at hæfte personligt og ubegrænset for virksomhedens forpligtelser, lyder konklusionen ved Retten i Glostrup torsdag.

»Det er fundet bevist, at han har misbrugt sin stilling som sagsbehandler i Skat,« lyder det fra retsformanden.

Hun tilføjer, at retten har lagt vægt på den samfundsmæssige betydning i sagen, og at samfundet bør kunne stole på Skat.

Begge mænd har nægtet sig skyldige i sagen. De har ligeledes anket afgørelsen på stedet til landsretten.

Retten har blandt andet lagt til grund, at de tiltalte kendte hinanden godt og havde indgået aftale om, at skattemedarbejderen skulle indtaste urigtige oplysninger i Skats sagsbehandlingssystem. Derved fik Torben Wulff Dilengs selskab via en bank i Litauen udbetalt godt 37 mio. kr., selv om selskabet ikke var berettiget til det. Udbetalingen fandt sted i september 2007, mens Sven Jørgen Nielsen var ansat hos Skat i Ballerup.

Ud over bedrageriet med refusion af udbytteskat er Sven Jørgen Nielsen fundet skyldig i at have modtaget i alt 2.083.000 kr. i bestikkelse i årene 2006-2011.