Skats svindelmistanke retter sig mod britisk finansmand i Dubai

Et investeringsselskab i London og en bank i Hamborg er tilsyneladende værktøjerne, en britisk finansmand har benyttet til at svindle med refusion af udbytteskat.

En britisk finansmand bosiddende i Dubai kan ifølge DR være en af bagmændene bag svindlen med over seks milliarder kroner i skat. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: MARWAN NAAMANI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Britiske myndigheder leder nu efter en 45-årig finansmand, der står bag Solo Capital Partners LLP, et mindre investeringsselskab i London. Ifølge Financial Times, Wall Street Journal og Danmarks Radio sker det på opfordring fra dansk politi - formodentlig i forbindelse med sagen om omfattende svindel med refusion af udbytteskat.

Det britiske politi har ransaget mandens bolig og kontorer i London, mens tyske myndigheder eftersigende har lavet tilsvarende ransagninger i Varengold Bank i Hamburg, som finansmanden ejer størstedelen af.

Solo Capital har omkring 100 ansatte på kontorer i London og Dubai. Den eftersøgte finansmand grundlagde firmaet efter en længere karriere i investeringsbranchen efterlod ham arbejdsløs i forbindelse med en fyringsrunde under finanskrisen. Han har tidligere arbejdet for Merril, Morgan Stanley, Credit Suisse og Rabobank.

I dag bor han med sin familie i i ørkenmetropolen Dubai, hvor han lever en luksustilværelse i det fornemme »The Palm Jumeirah«. Ifølge interviews med lokale medier har han trukket sig mere eller mindre tilbage fra investeringsbranchen og bruger i stedet sin tid på at arrangere koncerter til fordel for velgørenhed.

Finansmanden har hyret forsvarsadvokaten Jakob Lund Poulsen, mens en anden finansmand, der også er i poltiets søgelys, har hyret Anders Nemeth.

Bagmandspolitiet har i samarbejde med britisk politi beslaglagt værdier for 1,7 milliarder kroner i Storbritannien og har beviser, der peger mod 12 forskellige virksomheder.