Skat skruer op for indsatsen mod grænseoverskridende skattesvindel

Skattemyndighederne øger indsatsen mod den internationale svindel og skatteunddragelse, men også professionelle danske idrætsklubber og grådige danske hovedaktionærer kommer i søgelyset.

Foto: Jens Nørgaard Larsen

Skat vil i 2015 skrue op for indsatsen mod den grænseoverskridende skattesvindel, pengevask, transfer-pricing, social dumping og ikke mindst den fortsatte jagt på de danske borgere og virksomheder, der forsøger at skjule formuen i et af verdens skattelylande, skriver Politiken.

Planerne fremgår af Skats nye aktivitetsplan for 2015, som offentliggøres tirsdag. I modsætning til tidligere skal skattekontrollen fremover i langt højere grad baseres på de analyser, erfaringer og store mængder af data, som skattemyndighederne er i besiddelse af om både enkeltpersoner og virksomheder.

Skats direktør, Jesper Rønnow Simonsen, forklarer, at skattekontrollen skal være mere målrettet og metoderne mere intelligente.

»Vi skal være bedre til at ramme rigtigt, til at udnytte de store mængder af data, som vi får ind om skattebetalingerne - inden vi går i gang med de fysiske kontroller ude i virksomhederne og ude blandt borgerne. Vi skal med andre ord være meget bedre til at forberede og målrette vores skattekontroller, så vi ikke skyder med spredehagl eller tager fat på et lille hjørne af en stor sammenhæng«, siger Jesper Rønnow Simonsen til avisen.

Skat har blandt andet nedsat en særlig enhed, der skal sikre, at Danmark får mere ud af at udveksle skatteoplysninger med andre lande, skriver Politiken.