Skat melder læk af 'Kasi'-dokumenter til politiet

Efter at Jesper Kasi Nielsen har bebudet, han vil politianmelde en medarbejder fra Skat for brud på tavshedspligten, reagerer Skat nu ved at overlade sagen til politiet.

Jesper Nielsen er i fogedretten for at få stoppet Ekstra Bladets skriverier. Fold sammen
Læs mere
Foto: Andreas Beck
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Rigmanden Jesper Kasi Nielsen mener, at medarbejder fra Skat har brudt sin tavshedspligt ved at udtale sig i Ekstra Bladet i forbindelse med mediestormvejret omkring skatteforhold i sag omkring sponsorater i Brøndby IF og AG København.

Skat reagerer nu ved at bede politiet om at undersøge sagen.

"Der må ikke stilles spørgsmål ved, om SKAT og Skatteministeriet lever op til sin tavshedspligt. Derfor tager vi den slags sager dybt alvorligt. Da overskridelse af tavshedspligten er en strafbar handling, har vi i dag anmeldt sagen til politiet, og vi leverer naturligvis de oplysninger, som kan have betydning for politiets arbejde," siger koncerndirektør i Skat Jesper Skovhus Poulsen i en pressemeddelelse.

Jesper Nielsen sagde tidligere i dag, at han havde dokumentation for, at en medarbejder i Skat havde lækket fortrolige papirer om hans sag.

"Vi har i dag fået dokumentation for, at det er en medarbejder i Skat. Vi har sågar fået hans navn, hvem, det var, der har udleveret det," sagde Jesper Nielsen til politiken.dk.

Allerede i mandags da sagen begyndte i Ekstra Bladet begyndte Skat selv at undersøge om oplysningerne eller dokumenter kunne stamme fra en medarbejder i Skatteministeriet eller Skat.

Senere i dag håber Jesper Kasi Nielsen i Fogedretten at kunne stoppe skriverierne i Ekstra Bladet om ham og familiens skatteforhold, da han mener, der er tale om stærkt følsomme oplysninger. Der falder formentlig kendelse omkring klokken 18, skriver epn.dk.