Skat i slagsmål med udenlandske investeringsforeninger

Udenlandske investeringsforeninger beskylder i flere prøveretssager Danmark for en ulovlig opkrævning af kildeskat på foreningernes udbytte fra danske selskaber. Staten kan risikere at stå tilbage med en milliardregning. Det skriver Jyllands-Posten Erhverv.

Udenlandske investeringsforeninger beskylder i flere prøveretssager Danmark for en ulovlig opkrævning af kildeskat. Fold sammen
Læs mere
Foto: ERIK REFNER

Mens Skat for nylig har været i vælten i en sag om manglende udbytteskat, hvor staten er gået glip af et større milliardbeløb, beskylder flere udenlandske investeringsforeninger nu Skat for det modsatte, altså for ulovligt at have indkrævet for meget skat på udbytte.

Baggrunden for sagen er, at Skat kræver såkaldt kildeskat fra udenlandske investeringsforeninger på udbytte fra danske selskaber. Denne skat slipper danske investeringsforeninger for, og de udenlandske mener, at denne forskelsbehandling er imod gældende EU-regler om kapitalens frie bevægelighed.

Sagen kan vise sig at blive en bekostelig affære for Skat. Jesper Frøkjær, der er executive director for EY's skatterådgivning i Danmark vurderer over for Jyllands-Posten Erhverv, at kravene som minimum kan beløbe sig til 1-2 mia. kr., og at beløbet kan blive større, såfremt Danmark taber sagen ved EU-domstolen, da endnu flere foreninger i så fald vil kræve udbytteskat refunderet.