Skat har undersøgt skattely i Panama siden januar

Skattelyafsløringer har fået Skat til at kontakte internationale samarbejdspartnere for at undersøge sagen.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: ERIK REFNER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København: Den kæmpemæssige lækagesag, der centrerer sig om skattely i Panama, har ligget på skrivebordene i Skat et stykke tid.

- Skat blev medio januar 2016 bekendt med en ny mulig lækagesag med oplysninger, der vedrører Panama, skriver Skats indsatsdirektør Jim Sørensen i et skriftligt svar til Ritzau.

- Skat har kontaktet vores internationale samarbejdspartner i umiddelbar forlængelse heraf, for at få afklaret størrelse, omfang mv. af sagen.

Søndag aften kunne Politiken og DR sammen med et stort antal samarbejdende internationale medier afsløre 11,5 millioner dokumenter, der påviser, at banker verden over - herunder Nordea - har hjulpet kunder med at oprette stråmandsselskaber, så de kan undgå skat.

Samtidig dokumenteres det også, at firmaer, privatpersoner, sportsstjerner og andre har gjort penge usynlige for stater og skattemyndigheder.

De mange dokumenter har fået Skat til at interessere sig for, om der er danskere eller danske virksomheder indblandet i skattesvindlen.

- Skat har fået tilkendegivelse fra de lande, som har indsigt i en del af lækagen om, at såfremt der i deres materiale findes oplysninger om danskere eller oplysninger, der i det hele taget er relevant for Danmark, vil disse blive fremsendt til Skat efter aftalerne om spontane oplysninger, lyder det i den skriftlige kommentar.

Tidligere søndag sagde skatteminister Karsten Lauritzen (V) til DR, at han har en klar forventning om, at de ansvarlige myndigheder undersøger, om der er begået skattemæssige ulovligheder.

/ritzau/

LÆS MERE