Skat har lavet fejl i din forskudsopgørelse

Der er fejl i over en million af de i alt 4,9 millioner forskudsopgørelser, som alle danske skatteydere fik adgang til i sidste uge, oplyser Skat.

Foto: ERIK REFNER.
Læs mere
Fold sammen

Skat offentliggjorde tirsdag den 10. november forskudsopgørelsen for 4,9 millioner borgere.

Men nu har Skat konstateret, at der kan være fejl i forskudsopgørelsen. Fejlene vedrører feltet for fradrag for fagligt kontingent og beregningen af ejendomsværdiskat.

»Vi har identificeret fejlene og går straks i gang med at rette forskudsopgørelsen. Man behøver således ikke at foretage sig noget, siger Jonatan Schloss, der er kundeservicedirektør i Skat.

Fejlen i fradrag for fagligt kontingent vedrører 1,2 millioner borgere, og den bliver rettet natten til søndag den 15. november. Fejlen vedrørende beregningen af ejendomsværdiskat vedrører op til 440.000, og den bliver rettet natten til onsdag den 18. november.

»Vi er selvfølgelig meget kede af fejlen. Derfor sørger vi også for automatisk at rette den. Fejlen har ingen umiddelbare konsekvenser for borgeren endnu, da forskudsopgørelsen vedrører indkomståret 2016 og vi retter fejlene senest i midten af næste uge,« siger Jonatan Schloss.

Fejlen er opstået hos SKATs it-leverandører.

De borgere, der hen over weekenden modtager mails om at deres forskudsopgørelse er klar i TastSelv, er ikke omfattet af fejlen vedrørende fagligt kontingent, oplyser Skat i en pressemeddelelse.