Skat har kendt til refusionsproblemer i 15 år

Ifølge en rapport har Skat kendt til problemer med håndteringen af udbytteskat siden 2000. Netop svindel med udbytteskat menes at have kostet statskassen 6,2 milliarder kroner.

Nye oplysninger i skattesagen tyder på, at myndigheden er blevet gjort opmærksom på problematikken om udbytteskat langt tidligere end 2013 som først antaget.   Fold sammen
Læs mere
Foto: ERIK REFNER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I mere end 15 år har Skat været klar over, at der kunne være problemer i den måde, man håndterede sager om udbytteskat på.

Det skriver Finans.dk, der henviser til en rapport fra Skats egen myndighed, Intern Revision, fra 2000, hvor problemet blev nævnt for første gang.

Det er som bekendt netop svindel med refusion af udbytteskat, der har tilladt kriminelle at franarre staten intet mindre end 6,2 milliarder kroner.

Hidtil har opfattelsen været, at Skat har kendt til problemet siden 2013, men de nye oplysninger tyder altså på, at myndigheden er blevet gjort opmærksom på problematikken langt tidligere.

I rapporten oplistes flere tidligere undersøgelser, der har påpeget problemer i den måde, Skat kontrollerer udbetalingen af udbytteskat.

Eksempelvis viste en undersøgelse fra 2000, at der manglede dokumentation i 63 procent af refusionssagerne i en særlig ordning med aktieselskabet VP Securities.

Derudover kritiserede Intern Revision i en undersøgelse fra 2005, at det var muligt at få refunderet udbytteskat, selv om der slet ikke var indbetalt udbytteskat til den danske stat.

Ifølge skatteadvokat og ekstern lektor i skatteret ved Aarhus Universitet Torben Bagge gør det ondt værre.

»Det gør desværre kun skandalen endnu større, at man har siddet stille i så ufatteligt mange år,« siger han til Finans.dk.

Skat har bedt Intern Revision om at undersøge hele forløbet omkring milliardsvindlen.