Skat har fundet fejlen på hjemmesiden

Fejlen til lange ventetider inde på Skats hjemmeside er fundet, men brugere skal stadig være tålmodige.

En fejl i Skats firewall er årsagen til mandagens lange ventetider på hjemmesiden skat.dk. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

En fejl i Skats firewall er årsagen til mandagens lange ventetider på hjemmesiden skat.dk.

»Skat har i samarbejde med leverandøren CSC fejlsøgt i IT-infrastrukturen, der understøtter Skats systemer og TastSelv-løsninger og konstateret en fejl i firewallen,« siger underdirektør i Skat, Karsten H. Reichstein i en pressemeddelelse.

Fejlen har forårsaget forsinkede svartider inde på skat.dk og Tast Selv-løsninger til borger og virksomheder, skriver Skat i pressemeddelelsen.

Driften skulle mandag aften være nogenlunde stabiliseret, men der kan stadig forekomme periodiske udfald, hvilket betyder, at adgangen til ens oplysninger via TastSelv stadig kan have lange ventetider.

Ifølge Skat har flere spurgt bekymret til momsfristen, som er mandag.

Men Skat har ikke lov til at udskyde lovfastsatte angivelsesfrister, selvom fejlen ligger på Skats side i form af tekniske problemer, skriver Skat i pressemeddelelsen.

I stedet kan virksomheder indbetale det opgjorte momsbeløb inden betalingsfristen, og derefter angive det til Skat, når hjemmesiden igen kører normalt, lyder Skats råd.

Belastningen på skat.dk har været stor mandag, idet mange danskere i øjeblikket gerne vil have adgang til deres forskudsopgørelser for 2014, efter de fredag blev offentliggjort.

Forskudsopgørelsen er Skats bud på, hvad hver enkelt borger skal betale i skat næste år.