Skat frygter kæmperegning for hjælpepakke

Udskydelsen af skat og moms for mange milliarder til nødlidende virksomheder kan give Skat økonomiske øretæver, hvis virksomhederne alligevel bukker under.

Foto: Jens Nørgaard Larsen
Nu opfordrer erhvervsorganisationer til forlængelse af ordningen. Skat frygter, at den storstilede hjælpepakke for dansk erhvervsliv med udskudt skat og moms for sammenlagt 61,4 mia. kr. rammer de offentlige kasser som en kostbar boomerang. Det skriver dagbladet Børsen.

I begyndelsen af året vedtog Skatteministeriet at udskyde skatter og moms for danske virksomheder i flere måneder og tilførte dermed virksomhederne en vigtig likviditetsindsprøjtning. Men finanskrisen er langtfra forbi, og Skat frygter nu, at de mange virksomheder, der har fået lov til at beholde pengene og bruge dem til investeringer og lønninger, alligevel ikke er i stand til at betale deres moms og skat, når pengene forfalder med forsinkelse.

»De kloge virksomheder har sat penge til side, men det er sikkert ikke alle, der har gjort dette,« siger inddrivelseschef hos Skat, Kim Bak. Derfor indleder Skat efter sommer en omfattende oplysningskampagne over for virksomhederne for at få dem til at lægge penge til side til betaling af udskudte skatteregninger samt moms.

»Det er vigtigt, at vi øger opmærksomheden om dette, for vi vil for enhver pris undgå at skulle udtage pant, undgå store restancer eller i sidste ende at begære en virksomhed konkurs,« siger Kim Bak.