Skat-brøler kan koste staten 381 mio. kr.

En misset deadline betyder, at Skats trecifrede millionkrav mod kapitalfondene bag TDC er blevet forældet. Skatteminister Holger K. Nielsen er ikke glad: »En særdeles beklagelig fejl.«

Skatteminister Holger K. Nielsen (SF) er ikke begejstret for Skats missede deadline, der kan ende med at blive dyr for statskassen. Fold sammen
Læs mere
Foto: NIels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nogle deadlines er vigtigere end andre. Nu ser det ud til, at Skat ved en fejl har misset en af de helt store, og det betyder, at skattevæsenet godt kan vinke endegyldigt farvel til et potentielt provenu på 381 millioner kroner. Det skriver Jyllands-Posten.

Hele fadæsen tager udgangspunkt i fem kapitalfondes skattemanøvrer i forbindelse med ejerskabet af telekoncernen TDC i 2012. Fondene kanaliserede milliardudbytter gennem Cayman Islands, og det har Skat længe ment var en ulovlig praksis.

Landsskatteretten har dog tidligere givet kapitalfondene medhold i sagen, men Skat er af en anden mening og vil i stedet forfølge sagen ved domstolene.

Det har Skat stadig rig mulighed for. Problemet er bare, at en fejl gjorde, at skattevæsenet har misset fristen 23. august for at indsende sagen til domstolene. Og det betyder ifølge Jyllands-Posten, at erstatningskravet nu er forældet.

Med andre ord: Skat kan godt rejse sagen, men den kan godt skyde en hvid pil efter en eventuel tilbagebetaling.

Sagen vækker opsigt. Professor i international skatteret ved Aarhus Universitet Aage Michelsen mener, at »det da er fantastisk, at man kan lave sådan en fejl.«

Skatteminister Holger K. Nielsen erkender da også over for avisen, at det er »en særdeles beklagelig fejl«. Han vil nu tage skridt, der gør, at fejlen ikke sker igen.