SKAT bliver brugt som kassekredit

Virksomhedernes forudbetalinger af selskabsskat er dykket massivt i andet halvår af 2008.

De frivillige forudbetalinger af selskabsskat er dykket med 25 procent i forhold til 2007. Virksomhederne har altså forudbetalt langt mindre selskabsskat end de plejer.

Det kraftige fald i indbetalingerne skyldes i høj grad, at virksomhederne bruger SKAT som kassekredit i disse usikre tider.

Det meddeler DR Nyheder/Penge.

De manglende milliarder i statskassen kan ikke bare forklares med, at virksomhedernes indtjening røg på skrump i slutningen af sidste år.

- De dårlige konjunkturer kan ikke alene forklare de manglende indbetalinger. Visse virksomheder har selvfølgelig oplevet et fald i indtjeningen i de sidste måneder af 2008. Men det er lige så meget et spørgsmål om, at selskaberne ønsker at være likvide mest muligt i den nuværende situation. Det vil sige at beholde pengene i kassen i længst muligt tid, siger Peter Seeberg, der er skatterevisor ved det landsdækkende revisionsfirma Dansk Revision til DR Nyheder/Penge.

Ifølge Peter Seeberg er det ikke kun ren nød, der får virksomhederne til at holde skattebetalingerne tilbage. Flere virksomheder gør det af præventive årsager.

- Det handler om, at man ønsker at gardere sig mod den tid der kommer. Virksomhederne er blevet mere forsigtige med henblik på deres likvide situation, end de har været i mange år. Derfor afventer de simpelthen situationen, siger Peter Seeberg.

- mja

Læs også på erhvervsbladet.dk:

Støv dit brand af og bliv en succes

Sådan undgår du at blive droppet af kunden

De værste brølere en bestyrelse kan begå

Sådan får du de geniale ideer til at blomstre