Skarp på effektiv konkurrence

René Svendsen-Tune er udnævnt til adm. direktør for GN Netcom og medlem af GN Store Nords direktion fra 1. april 2015.

Hvilke forventninger har du til dit nye job?

Nu har jeg siden 2007 som medlem af GNs bestyrelse arbejdet med omstilling og strategiudvikling i GN og GN Netcom. På den baggrund er det utroligt motiverende at få lov til at lede den daglige eksekvering af vores »Innovation and Growth«-strategi.

Hvilke overvejelser har du gjort dig i forbindelse med dit skifte? Hvad bliver anderledes?

Mine seneste to day job hos NSN/Nokia Networks og svenske Teleca har været turn-around opgaver. Her overtog jeg forretninger, som havde det skidt, med det mål at vende udviklingen, og det gik godt i begge tilfælde. Hos GN Netcom går forretningen allerede rigtig godt, og vi skal forankre og udvikle det momentum, der er skabt.

Hvad har været den røde tråd i din karriere?

Teknologisektoren og det internationale-globale miljø har været den røde tråd. Qua de job, jeg har varetaget, har jeg haft de store globale teknologibrands og teleselskaber fra USA, Asien og Europa som kunder og partnere. Det tankesæt og den indsigt, som det har udviklet, har jeg forsøgt at bringe ind i GNs bestyrelse og nu også i GN Netcoms organisation.

Hvad er din uddannelse, og hvordan ser du sammenhængen mellem din uddannelses- baggrund og dit nye job?

Jeg er uddannet elektroingeniør. Det blev ikke til meget med elektronisk design for mig, men jeg kan tale sproget og ønsker at forstå nuancerne i den teknologiske udvikling. Det har betydet meget i mine job indenfor salg og generel ledelse, og vil også få betydning for mit nye job hos GN. Det er afgørende for os at træffe de rette teknologiske beslutninger.

Hvad ser du selv som de største udfordringer i din nye stilling?

Vi skal konstant kunne læse markedet og forstå, hvor vi er relevante og kan konkurrere effektivt. Og vi skal ramme rigtigt med produkterne – hver gang. Jeg ved, det kan lyde lidt floskelagtigt, men med den innovationskraft og hastighed denne sektor kræver, skal vi være meget skarpe her.